2021-02-26 08:16:51• hírek • Bede Emőke

Kiszúrták a csomagtartóba rejtett cigarettát a határrendészek

Csütörtök este a helyi határrendészek épp Szatmárnémeti területén tartottak ellenőrzést, amikor 20 óra környékén félreállítottak egy Volkswagen típusú személyautót, melynek kormányánál egy 62 éves, Szatmár megyei sofőr ült.

A férfit és román rendszámú autóját a határrendészet székhelyére vitték, ahol alapos vizsgálatnak vetették alá a járművet. A csomagtartóban, egy szatyorban összesen 210 csomag, nem az unióból származó cigarettára bukkantak, melyeknek piaci értéke 2.500 lejre tehető.


A hatóság csempészet bűntettének elkövetése miatt nyomozást indított az ügyben, további intézkedésekre csak ennek lezárta után fog sor kerülni.



Több mint 2,7 millió doboz cigarettát koboztak el egyetlen év alatt

A 2020-ban felderített 400, csempészettel kapcsolatos bűncselekmény kapcsán a máramarosszigeti határrendészet 311 bűntetőeljárást kezdeményezett, melyekben összesen 207 személy volt érintett. A cigarettacsempészet visszaszorítását megcélzó akciók során 14 házkutatást tartottak, és 27 alkalommal vagyonzárlatot is elrendeltek. Az ily módon lefoglalt javak összértéke 3,5 millióra rúg.


A tavalyi évben összesen 2,73 millió doboz cigarettát koboztak el, melyeknek piaci értéke 31,64 millió lejre tehető. Szatmár megyében könyvelte el a hatóság a legkevesebb fogást, hisz a 155 ezer csomag cigaretta messze alulmarad a Máramarosban jegyzett 608 ezertől, a Suceava megyei 1,96 millióról már nem is beszélve. A három megye területén szinte folyamatosan próbálkoznak a csempészek, így nem csoda, hogy a határrendészeknek gyakran kellett szolgálati fegyverükért nyúlniuk. A tavalyi évben erre 111 alkalommal került sor.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: